Sursă foto: stiridecluj.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că se intenționează achiziționarea de microbuze electrice pentru fiecare comună din județ. Într-o primă etapă vor fi achiziționate 25 de microbuze școlare electrice, urmate de alte 35, având o capacitate de 16+1 locuri.

”E vorba despre o investiție în infrastructura școlară. Pe lângă drumuri, apă, canalizare, iată că ne ocupăm și de susținerea primăriilor pentru a-și renova, reabilita școlile, dar, de această dată, e vorba despre achiziționarea a 25 de microbuze școlare electrice, în prima fază, urmând apoi să fie cumpărate încă 35 de astfel de microbuze.

Ne dorim ca toate comunele din județ să aibă microbuze electrice. De fapt, urmărim prin acest proiect, să creăm copiilor o egalitate de șanse și, totodată, o reducere a disparităților între zona rurală și cea urbană. Astăzi, sunt copii care pot să meargă la școală în centrul de comună, aceasta fiind la o distanță rezonabilă, dar sunt și situații în care, pentru a ajunge în centrul de comună, trebuie să facă un efort deosebit părinții și de multe ori abandonează școala, pentru că nu pot ajunge.

Prin aceste dotări, primăriile vor primi gratuit microbuze, fără să facă niciun efort financiar. O să acoperim toate comunele unde e nevoie de astfel de microbuze, pentru că sunt primării care au deja microbuze cumpărate pe alte proiecte, în trecut. Vom acoperi toată nevoia pe acest județ”, a afirmat Alin Tișe, la Napoca FM.

Comunele care vor primi microbuze școlare sunt: Chiuiești, Sînpaul, Cămărașu, Poieni, Cășeiu, Mărișel, Iara, Beliș, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Așchileu, Negreni, Mănăstireni, Rîșca, Aluniș, Vad, Mociu, Căianu, Băișoara, Ciurila, Luna, Ciucea, Sic, Aghireșu, Chinteni, Izvoru Crișului, Cojocna, Tureni, Iclod, Frata, Geaca, Mihai Viteazu, Săcuieu și Moldovenești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.