Tânărul de 20 de ani a fost prins luni dimineață, la examenul auto, după ce i-a dat din greșeală polițistului examinator pliculețul cu droguri, care era lipit de spatele buletinului. Examinatorul și-a anunțat colegii de la Rutieră, iar testarea cu drugtestul a fost pozitivă, scrie publicația locală Dejeanul.ro.

Tânărul din Neamț, care locuiește în Cluj-Napoca, susținea proba de traseu pentru obținerea permisului de conducere categoria C.

Imediat după ce a urcat în camion, examinatorul i-a cerut cartea de identitate și permisul de conducere categoria B. Candidatul nu a observat că între cele două documente avea pliculețul cu un praf alb, astfel că i l-a înmânat polițistului.

Polițistul cu experiență de 9 ani la Rutieră nu i-a zis nimic elevului, ci a pus plicul în dosar, alături de celelalte acte. Și-a anuntat colegii prin mesaj, astfel că aceștia au asteptat camionul în capătul străzii. L-au testat pe șofer atât pentru alcool și droguri, ieșind pozitiv la drugtest.

A fost dus și la IML Cluj unde i-au fost prelevate probe de sânge pentru a se confirma rezultatul drugtestului.

Tânărul a rămas fără permisul de categoria B și s-a ales cu dosar penal. El va trebui să dea explicații în fața polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), care vor prelua cazul.