Sursă foto: stiridecluj.ro

Un șofer în vârstă de 29 de ani din Florești a fost reținut și ulterior arestat preventiv în baza unor informații operative care indicau că se află la volan ilegal.

La data de 25 septembrie 2023, polițiștii de la Secția 6 Poliție Rurală Florești au decis să-l rețină pentru 24 de ore pe un bărbat în vârstă de 29 de ani din comuna Florești, care era cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni la regimul rutier. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 11.00, când polițiștii au oprit autoturismul condus de acesta pe strada Răzoare din localitatea Florești, în urma informațiilor primite.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul avea dreptul de conducere anulat, iar autoturismul avea plăcuțe de înmatriculare false. Plăcuțele originale ale autovehiculului fuseseră reținute în data de 27.07.2023, deoarece inspecția tehnică periodică nu era valabilă.

De asemenea, șoferul a fost supus unui test cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, care a indicat posibila prezență a unor astfel de substanțe. Trebuie menționat că acest test nu reprezintă o probă în dosarul penal, iar șoferul a fost dus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice și pentru a stabili cu exactitate dacă consumase substanțe interzise.

Pe baza probelor administrate, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, iar în data de 26 septembrie a.c. l-au prezentat în fața magistraților, care au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În acest caz, se efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.