Sursă foto: servuscluj.ro

În perioada 8-15 iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a efectuat controale la 42 de angajatori din județul Cluj. Aceste controale au făcut parte dintr-o campanie desfășurată la nivel național, cu scopul de a identifica cazurile de muncă nedeclarată la angajatorii din sectorul construcțiilor.

În urma acestor controale, au fost aplicate amenzi în cinci cazuri, totalizând suma de 90.000 de lei pentru munca la negru.

„Patru angajatori au fost amendați pentru faptul că la fiecare a fost găsită câte o persoană , ce desfășura activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă; iar un angajator primea la muncă un salariat, a cărui durată a timpului de muncă era depășită de cea stabilită în cadrul contractului de muncă cu timp parțial”, a declarat ITM Cluj.

În plus, în cadrul acelorași controale, 11 angajatori au fost sancționați contravențional cu 11 amenzi, în valoare totală de 40.800 lei, pentru încălcări ale legislației muncii, care nu au fost legate de munca nedeclarată. Aceste încălcări includ neeliberarea documentelor solicitate de către angajați sau neorganizarea evidenței orelor lucrate, fără evidențierea zilnică a orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru pentru fiecare salariat în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.