Sursă foto: stiridecluj.ro

Conform rezultatelor repartizării computerizate la admiterea în liceu din anul 2023, Clujul se mândrește cu trei licee în top 20 pe plan național, clasificate după media ultimului admis. Cele trei licee clujene sunt:

  1. Colegiul Național Emil Racoviță, care ocupă poziția a 5-a în top, cu media ultimului admis de 9.50. Liceul are trei clase de a noua.
  2. Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj, situat pe locul al 9-lea, cu ultima medie de admitere de 9.45. Acest liceu a primit cu 26 de elevi mai mulți decât Racoviță, având în total 4 clase de a noua.
  3. Liceul de Informatică ”Teodor Popoviciu” se bucură de o poziție fruntașă în top, pe locul al 16-lea, cu media de admitere de 9.35 și trei clase de a noua de profil mate-info.

Topul mai include patru colegii din București, urmate de câte trei din Cluj și altele din Constanța, Timișoara, Iași și Brașov. Cele mai bine clasate licee sunt:

  1. Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – 9.70
  2. Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – 9.67
  3. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, București – 9.65
  4. Colegiul Național ”Spiru Haret”, București – 9.52

În continuare, se află licee din Cluj, București, Constanța, Timișoara, Iași și Brașov, toate cu medii de admitere foarte apropiate între ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.