Sursă foto: stiridecluj.ro

Un membru al Brigăzii Speciale din București, jandarmul Dan Ilea, a fost oprit în trafic la Huedin în cadrul unui control de rutină privind substanțele interzise și folosirea unui cântar. Mașina a fost supusă verificărilor, iar în rucsacul găsit în automobil, jandarmul a declarat că nu îi aparține, ci este al unui prieten.

Conform informațiilor disponibile, individul este membru al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei începând din 2022, dar, în paralel, se implică și în activități de vânzare de substanțe interzise.

Este de menționat că tatăl acestui jandarm are o carieră anterioară în cadrul poliției, în timp ce sora sa lucrează în cadrul Primăriei Negreni.

”În data de 3 decembrie, în jurul orei 22.00, un jandarm aflat în concediu de odihnă, în judeţul Cluj, a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie, care efectua un control de rutină. Acesta a fost supus unui test cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma unui control al maşinii, realizat de echipajul de poliție, într-un rucsac ce se afla în autovehiculul jandarmului, au fost găsite substanțe susceptibile a fi interzise la deținere.

În acest context, jandarmul a afirmat că rucsacul nu îi aparține și a solicitat din proprie inițiativă transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Menționăm faptul că după finalizarea testelor biologice și în funcție de rezultatul acestora se vor dispune măsuri în consecință, conform prevederilor legale.

În acest caz, conform procedurilor, s-a dispus începerea urmăririi cercetării disciplinare prealabile”, a declarat Ana Maria Burchi, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Române, potrivit Antena 3.

Diana Ilea, salariată a Primăriei Negreni și Supercom, a fost prima din familie care a avut probleme legale în 2021. Ea a mințit în declarații, afirmând că ea conducea mașina implicată într-un accident rutier pe strada Horea din Huedin, în timp ce iubitul ei, Gheorghe Matiș, a fost concediat din Poliție în urma procesului. Chiar dacă implicarea Dianei a fost confirmată, ea a beneficiat de amânarea aplicării pedepsei.

Ulterior, tatăl Dianei și fratele ei, Radu Ilea, fost polițist, au fost judecați în 2023 pentru infracțiuni la regimul silvic, alături de un alt inculpat.

Dan Ilea, al treilea membru al familiei, jandarm în cadrul unei structuri de elită a Jandarmeriei Române, a fost surprins în posesia de droguri de risc și mare risc, precum și a unui cântar, în mașina sa personală, conform informațiilor de pe infohuedin.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.