Sursă foto: stiridecluj.ro

Un bărbat din Cluj este investigat de către FBI! Curtea de Apel Cluj a decis să-l extrădeze pe clujeanul acuzat de comiterea unor infracțiuni informatice prin ransomware în Statele Unite. Conform informațiilor furnizate de Biroul Federal de Investigații, hackerul clujean ar fi fost implicat într-o conspirație pentru fraude informatice.

Bărbatul riscă să fie primească o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. A fost deja reținut preventiv în Cluj și a declarat că nu a avut cunoștință de dosarul instrumentat de FBI. Investigația desfășurată de către autoritățile federale a relevat că presupusul hacker din Cluj a fost membru al unui grup de indivizi implicați în efectuarea atacurilor de tip ransomware folosind varianta NetWalker a ransomware-ului.

În perioada din jurul lunii august 2019 până aproximativ în luna ianuarie 2021, anchetatorii susțin că această variantă de ransomware, denumită „NetWalker”, a afectat victime din întreaga lume. Individul din Cluj este acuzat că a fost asociat cu grupul de ransomware NetWalker și a participat alături de un alt conspirator la efectuarea mai multor atacuri asupra victimelor. Ransomware-ul NetWalker a avut impact asupra a circa 400 de organizații, inclusiv municipalități, spitale, agenții de aplicare a legii, servicii de urgență, districte școlare, colegii și universități. Aceste atacuri au rezultat în plata unei sume de răscumpărare de peste 5.000 de bitcoin, potrivit informațiilor prezentate de actualdecluj.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.