Restricţii de circulaţie pentru camioane în 19 judeţe şi în Bucureşti, din cauza caniculei

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), restricţiile sunt valabine între orele 11.00 şi 20.00.

 

”Sâmbătă şi duminică, respectiv 26 – 27.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din judeţele: Călăraşi, Ilfov, Bucureşti, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Botoşani şi Iaşi. Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă şi disconfort termic accentuat”, se precizează în comunicat.

 

Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea drumurilor.

 

Fac excepţie de la restricţii transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole, transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.

 

De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.