Sursă foto: servuscluj.ro

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizează o nouă sesiune de admitere, atât la Cluj-Napoca, cât și la Baia Mare, pentru locurile bugetate și cele cu taxă la programele de studiu Asistență medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Farmacie, Nutriție și dietetică, precum și pentru noul program de studiu – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic.

Perioada de înscriere se desfășoară online și se încheie la data de 17 septembrie 2023, iar examenul scris de admitere este programat pentru data de 21 septembrie, având loc atât la Cluj-Napoca, cât și la Baia Mare.

Universitatea „Iuliu Hațieganu” se dezvoltă prin crearea unei noi extensii universitare în municipiul Baia Mare, unde se vor forma asistenți medicali generaliști licențiați. Durata studiilor este de 4 ani, iar pregătirea studenților va fi asigurată de către cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”. Această inițiativă va oferi tinerilor interesați de o carieră în domeniul sănătății oportunitatea de a beneficia de o pregătire de înaltă calitate, dezvoltându-și abilitățile și cunoștințele necesare într-o profesie nobilă și cu perspective bune pe piața muncii, cea de asistent medical licențiat.

La Cluj-Napoca, Universitatea „Iuliu Hațieganu” organizează examene de admitere pentru programele de studii de licență din cadrul Facultății de Medicină și Facultății de Farmacie:

Facultatea de Medicină

  • Asistență medicală generală, cu o durată de 4 ani: 58 de locuri cu taxă
  • Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, cu o durată de 3 ani: 15 locuri cu taxă

Facultatea de Farmacie

  • Farmacie, cu o durată de 5 ani: 43 de locuri cu taxă
  • Nutriție și dietetică, cu o durată de 3 ani: 12 locuri cu taxă
  • Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, cu o durată de 3 ani: 20 de locuri la buget și 30 de locuri cu taxă

Noul program de studiu în Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic va pregăti specialiști în domeniul cosmetic, cu studii superioare, care vor putea construi o carieră de succes într-un domeniu fascinant, inovator și dinamic, în continuă creștere. La absolvire, studenții vor primi diploma de licență cu calificarea de „cosmetolog licențiat,” recunoscută de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) din România. Absolvenții acestui program vor putea lucra în industria cosmetică, în domeniul producției și controlului calității produselor cosmetice, în distribuția de produse cosmetice, management și marketing cosmetic, în saloane de înfrumusețare sau clinici de medicină estetică, precum și în cercetarea științifică în domeniul cosmetic.

Cererea pentru profesioniștii din domeniul sănătății în spitale și clinici din țară este în creștere constantă, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. Extinderea Universității „Iuliu Hațieganu” în Baia Mare, cu formarea de asistenți medicali și introducerea noului program de studiu în cadrul Facultății de Farmacie, vine în întâmpinarea nevoilor actuale din sistemul de sănătate și va contribui la îmbunătățirea calității asistenței medicale în acest domeniu, în beneficiul pacienților.

“Ca în fiecare an, examenul de admitere se va desfășura în varianta clasică, printr-o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul crescut al tinerilor pentru profesiile din domeniul medicinei și al farmaciei și suntem nerăbdători să îi primim în mediul academic de excelență al universității noastre și să le oferim o educație medicală de cea mai înaltă calitate”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Toate informațiile referitoare la desfășurarea concursului de admitere sunt accesibile pe pagina web a universității, disponibilă la adresa www.umfcluj.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.