Sursă foto: servuscluj.ro

Piloții din cadrul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au efectuat, în luna trecută, un total de 61 de misiuni de intervenție SMURD, în care au furnizat asistență medicală de urgență și au transportat 56 de pacienți în stare gravă la spitale.

„Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 36 intervenții, Mureș – 25 intervenții. Pe parcursul lunii august 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 72 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică. Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 126 misiuni aeriene în luna august 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca sunt pregătiți să intervină împreună cu colegii lor din Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în sistem integrat, alături de celelalte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, au declarat reprezentanții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.