Sursă foto: stiridecluj.ro

UMF Cluj a reușit să obțină o finanțare în valoare de 11 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii Anatomie din curtea Spitalului Clinic Județean Cluj.

Universitatea și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului de modernizare și reabilitare a clădirii Anatomie, situată pe strada Clinicilor nr. 3-5. Proiectul este implementat de UMF „Iuliu Hațieganu” prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 6 – „O Europă educată”, iar finanțarea nerambursabilă provine din Fondul European de Dezvoltare Regională. Durata proiectului este de 5 ani, iar valoarea totală depășește 11 milioane de euro, din care Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Vest acordă aproape 6,6 milioane de euro.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate în educație, formare și învățare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca, prin realizarea de lucrări de modernizare, reabilitare și dotare a clădirii Anatomie.

Clădirea Anatomie, înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din anul 2015, este funcțională și face parte din ansamblul Clinicilor Universitare de pe strada Clinicilor, având o vechime care datează din anii 1900-1904. În prezent, aici își desfășoară activitatea studenții și cadrele didactice din cadrul Departamentelor de Medicină Legală, Anatomie Patologică și Anatomie Umană.

Această clădire are o semnificație emoțională deosebită pentru fiecare student care pășește pe treptele sale încărcate de istorie. Este locul unde viitorii medici își încep călătoria în lumea medicală prin cursurile de anatomie și lucrările practice de disecție, care deschid anul I. De asemenea, este spațiul în care studenții învață anatomia patologică, o disciplină vitală pentru cariera medicală, și unde, la finalul celor 6 ani de studiu, susțin examenul la disciplina de medicină legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.