Sursă foto: servuscluj.ro

În ultima săptămână a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană, au loc o serie de recitaluri cu tematica muzicii de cameră, ce aduc în prim-plan atât lucrări clasice cât și compoziții contemporane, cu sonorități inovatoare și ingenioase. Evenimentele au loc la Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” (ANMGD) din Cluj-Napoca.

Astfel, în seara de luni, 23 octombrie 2023, la ora 19:00, Cvartetul Transilvan și violoncelistul Filip Papa vor susține un recital ce include lucrări semnate de Ludwig van Beethoven – Cvartetul de coarde nr. 11 în fa minor, op. 95, Serioso, și Franz Schubert – Cvintetul în Do major cu două violoncele, D. 956.

Marți, 24 octombrie 2023, la aceeași oră și locație, publicul este invitat la evenimentul „De la contemporani la clasici,” interpretat de Ansamblul AdHOC & Trio Axis Mundi sub conducerea profesorului Adrian Pop. Programul va cuprinde compoziții semnate de Aurelian Băcan, Luciano Berio, Robert Schumann, Béla Bartók, Adrian Pop și Antonio Vivaldi.

Miercuri, 25 octombrie 2023, la ora 19:00, Ansamblul Atem va susține recitalul intitulat „Stressonic relax” la Studioul de concerte al ANMGD. Această seară se concentrează pe muzica contemporană și va include lucrări compuse de Andrei Petrache, Gabriel Almași, Gabriel Mălăncioiu, Diana Rotaru, Ciprian Andrei Ion, Dan Dediu, Cristian Bence-Muk, Remus Georgescu și Sebastian Androne-Nakanishi.

În ultima zi de festival, joi, 26 octombrie 2023, la ora 19:00, puteți participa la evenimentul „Panoramic componistic clujean II,” care va include lucrări compuse de muzicieni clujeni precum Cornel Ţăranu, Adrian Borza, Tudor Feraru, Matei Pop, Valentin Timaru, Tiberiu Herdlicska, Áron Török-Gyurkó, Ionică Pop, Sebastian Ţună, Ciprian Gabriel Pop și Hans Peter Türk.

Biletele pentru aceste concerte pot fi achiziționate online de pe site-urile entertix.ro și myticket.ro, precum și de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318) sau cu o oră înainte de începerea fiecărui concert, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.