Compania a fost vizată de autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China, care luna trecută a declarat că Micron, cel mai mare producător de cipuri de memorie din Statele Unite, nu a trecut o evaluare a securităţii reţelei şi că va bloca operatorii de infrastructură cheie să cumpere de la companie.

Micron nu a menţionat decizia autorităţilor de reglementare în declaraţia sa de vineri, postată pe WeChat.

”Acest proiect de investiţii demonstrează angajamentul neclintit al Micron faţă de afacerea şi echipa sa din China”, a declarat directorul general Sanjay Mehrotra.

Investiţia va include cumpărarea de echipamente de asamblare de la o filială din Xian a companiei Taiwan Powertech Technology, pe care Micron le foloseşte în fabrică din 2016.

Micron va deschide, de asemenea, o nouă linie de producţie la faţa locului, pentru a fabrica produse DRAM, NAND şi SSD destinate dispozitivelor mobile, pentru a consolida capacităţile de asamblare şi testare ale fabricii.

Powertech a declarat separat că planul ca Micron să cumpere echipamentul face parte din acordul din 2016 dintre firme, astfel încât impactul financiar asupra Powertech ar fi limitat.

Micron, Ministerul Comerţului din China şi Administraţia Cyberspace din China nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Micron nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei, dar a spus că va oferi contracte pentru 1.200 de angajaţi ai filialei Powertech din Xian şi că investiţia va crea încă 500 de locuri de muncă.

Acest lucru ar aduce forţa de muncă Micron în China la peste 4.500 de oameni, a adăugat compania.

Micron a prognozat în mai o reducere a veniturilor, cu un procent scăzut de o singură cifră până la cele mai mari, după interdicţia Chinei.

O analiză Reuters a peste 100 de licitaţii publice guvernamentale a constatat că autorităţile chineze reduceau deja achiziţiile de cipuri Micron înainte de interdicţie.