Sursă foto: stiridecluj.ro

Circulația trenurilor va fi afectată pe traseul Cluj-Bihor datorită lucrărilor de electrificare ce vor avea loc începând cu data de 8 ianuarie 2024. Aceste restricții vor implica oprirea totală sau parțială a traficului feroviar, iar călătorii vor fi transbordați folosind autocare și autobuze pentru a-și continua călătoria. Proiectul de electrificare este planificat să se desfășoare pe o perioadă de doi ani.

”Aceste servicii de autocare/autobuze de înlocuire tren de călători, reprezintă curse regulate speciale și sunt menite să asigure continuitatea serviciului de transport către călătorii ce aleg să utilizeze trenurile în deplasările cotidiene sau ocazionale chiar în zonele unde liniile sunt închise total sau parțial pentru a permite implementarea proiectelor de reconstrucție, de reînnoire, de modernizare sau de reparații capitale a căii ferate din România”, se precizează în documentația aprobată de Guvern.

Transportul feroviar pe ruta Cluj-Bihor va fi afectat de lucrările de electrificare ce vor începe pe 8 ianuarie 2024 și vor dura doi ani. În timpul acestor lucrări, trenurile vor fi înlocuite cu autocare și autobuze, perturbând astfel fluxul normal al traficului.

”În baza noilor prevederi legale, Autoritatea pentru Reformă Feroviară şi operatorii de serviciu public de transport feroviar de călători vor putea să asigure continuitatea serviciilor publice pe toată zona cuprinsă între Cluj-Napoca şi Oradea, acolo unde CFR SA implementează amplul proiect de reconstrucţie şi electrificare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor (frontieră) care presupune închideri totale de trafic, pe anumite tronsoane, şi reducerea capacităţii de transport pe altele”, se mai menționează în ordonanța de urgență aprobată de Guvern.

Orarul de funcționare ale stațiilor temporare și ale mijloacelor de transport alternative va fi anunțat public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.