”Este vorba de prima etapă a lucrărilor pentru reabilitarea sistemului de termoficare – LOTUL 1, coordonate de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) în cadrul proiectului finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), respectiv tronsonul amplasat pe Şoseaua Mihai Bravu în zona cuprinsă între străzile Răcari şi Laborator (lucrări în cadrul Obiectivului 1 ) şi în zona Spitalului Victor Babeş (lucrări în cadrul Obiectivului 4)”, anunţă, luni, Ter,moenergetica.

Potrivit companiei, în cadrul Obiectivului 1 au fost înlocuiţi, în această etapă, aproximativ 550 de metri din conducta cu diametrul de 900 de mm, iar prin lucrările desfăşurate în cadrul Obiectivului 4 au fost înlocuiţi aproximativ 650 de metri din conducta cu diametru de 700 de mm.

”Conducta Magistralei 2 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1975, această zonă de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare. Obiectivele 1 şi 4 din POIM sunt deosebit de importante, deoarece prin aceste şantiere se realizează lucrări de modernizare a conductelor ce asigură alimentarea cu agent termic a punctelor termice din Sectorul 2, pe tronsonul cuprins între CTE Sud şi Bulevardul Energeticienilor, Şoselele Mihai Bravu, Ştefan cel Mare şi Şoseaua Fundeni”, a mai precizat compania.

Termoenergetica anunţă că lucrările au fost continuate până la această dată având în vedere lipsa precipitaţiilor şi prognoza meteorologică cu temperaturi crescute în timpul zilei.

”În cadrul acestor două obiective de pe Magistrala 2 Sud nu a fost posibilă realizarea provizoratelor din cauza traseului de amplasare a conductelor”, a mai transmis Termoenergetica.

În perioada 17-20 octombrie, au fost efectuate probele la cald pentru consumatorii din Capitală, iar în data de 19 octombrie s-au îndeplinit prevederile articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr.337/2018.