Sursă foto: servuscluj.ro

Un individ în vârstă de 25 de ani, originar din județul Suceava, a fost plasat în arest preventiv în urma acuzațiilor de înșelăciune în formă continuată. Acesta este suspectat că ar fi înșelat mai mulți șoferi care efectuau curse ocazionale în străinătate.

„Din activitățile investigativ-operative desfășurate de polițiști a reieșit faptul că în perioada iunie – iulie a.c., acesta ar fi abordat, prin intermediul unei platforme online de anunțuri și vânzări, persoane care efectuează curse ocazionale de transport pasageri, sub pretextul că are nevoie de o cursă în Germania sau Belgia. Tânărul le-ar mai fi spus că și alte persoane, aflate în alte zone, au nevoie de transport, stabilind ca primă locație de întâlnire un loc din municipiul Cluj-Napoca.

În momentul în care conducătorii auto ajungeau în locația menționată, tânărul le solicita sume de bani, sub formă de împrumut, iar apoi intra în incinta unui imobil, fără a se întoarce și fără a răspunde ulterior la telefon.

În total ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 1.550 de euro”, a declarat IPJ Cluj.

Efectivele de poliție din Cluj au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în timpul căreia un tânăr a fost surprins în momentul în care se întâlnea cu o altă persoană pe care o contactase prin intermediul unei platforme online. Suspectul a încercat să scape în momentul în care a observat prezența polițiștilor, dar a fost rapid capturat și imobilizat. În baza unui mandat de aducere, acesta a fost dus la sediul poliției pentru continuarea anchetei.

Pe baza probelor colectate, polițiștii au emis un mandat de reținere pentru o perioadă de 24 de ore. Mai apoi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.