Propagandiștii de la Moscova amenință cu ștergerea României de pe hartă, după ce Rusia va câștiga războiul din Ucraina.

Pentru propagandiștii ruși, țara noastră este următoarea țintă pe care ar trebui să o vizeze Vladimir Putin în războiul pe care l-a declanșat. Această perspectivă, a unui război purtat de Rusia contra Occidentului pe teritoriul României, este prezentată într-un articol din ziarul Pravda.

Propagandiștii din Moscova văd în România una dintre viitoarele ținte ale armatei ruse, în războiul pe care îl poartă. Un articol publicat în ziarul Pravda, de Olga Lebedeva, susține că Rusia nu trebuie să oprească conflictul din Ucraina, ci să-l continue pe teritoriul românesc. În acest sens, publicația face referire la un așa zis război pe care Rusia îl poartă împotriva Occidentului, prin interpuși – proxy.

Astfel, autoarea articolului susține că războiul ar trebui extins pe teritoriul altor state, chiar dacă consecința ar fi prăbușirea şi dispariția unor țări din Europa. Pe lista autoarei sunt menționate România, Polonia, Lituania și Finlanda.

Din perspectiva Pravda, România este un stat mic pe care Statele Unite îl vor folosi ca bază de lansare a atacurilor contra Rusiei.

„România este o țară mică pe care Statele Unite plănuiesc s-o folosească pe post de berbece contra Rusiei”, se arată în articolul propagandistic.

Rusia vorbește de intrarea României în război
În articol este evocată și posibilitatea intrării României în război, la presiunile SUA, dacă Rusia va interveni în Moldova, în sprijinul Transnistriei rusofone.

„În oricare dintre scenarii, Rusia va trece la represalii constând în distrugerea completă a infrastructurii”, amenință autoarea articolului din Pravda.

Potrivit publicației, „SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre direct în război cu Rusia, atunci când Ucraina va fi înfrântă”. Acesta este motivul pentru care este preferat „războiul prin interpuși”. În paralel, propaganda televizată lansează îndemnuri la perfecționarea armelor nucleare împotriva statelor NATO, după cum notează Antena 3.

România principal furnizor de armament al Ucrainei

La finalul lunii trecute, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, a declarat că Occidentul a sporit ajutorul militar pentru Ucraina. În acest sens, el a menționat livrările de armament și echipament militar din SUA, Marea Britanie, Polonia și România state pe care le-a descris principalii furnizori ai Kievului.

„SUA și aliații săi sporesc, în mod constant, volumul asistenței militare pentru Kiev cu scopul prelungirii conflictului. (…) Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Polonia și România au cea mai semnificativă contribuție la furnizarea de arme”, a declarat Gherasimov.

El a făcut aceste declarații în timpul unui briefing susţinut în fața atașaților militari ai statelor străine.