Sursă foto: stiridecluj.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo extinsă pentru ploi, care acoperă aproape jumătate din teritoriul țării. Județul Cluj se află sub avertizarea Cod Galben pentru ceață, însoțită de burniță, cu potențial de formare a poleiului sau ghețușului în funcție de condițiile locale.

Conform ANM, începând de astăzi noapte, de la ora 02:00, până mâine dimineață, la ora 10:00, se vor înregistra ploi în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, cu acumulări de apă în intervalul 25…40 l/mp și local peste 50 l/mp. La nivel montan, precipitațiile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, se vor semnala trecător precipitații mixte.

Meteorologii au emis, de asemenea, o avertizare cod galben valabilă astăzi între orele 09:00 și 12:00, pentru mai multe județe din țară. În aceste zone, se vor înregistra local ceață, determinând scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță, cu potențial de formare a poleiului sau ghețușului în funcție de condițiile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.