Vorbind în aceeași zi în care șeful ONU Antonio Guterres a avertizat la Adunarea Generală a ONU cu privire la o nouă cursă a înarmărilor nucleare, Coreea de Nord a spus că acțiunile SUA din ultimul an au condus peninsula „mai aproape de pragul războiului nuclear”.Acuzaţii grave aduse SUA: Suntem în pragul războiului nuclear.Mai exact, reprezentantul Coreei de Nord la ONU a avertizat că peninsula coreeană se află „pe marginea prăpastiei unui război nuclear”. Şi numai din cauza „acțiunilor nechibzuite” ale SUA.
„Acţiunile imprudente şi isteria continuă a Statelor Unite şi aliaţilor lor în privinţa confruntării nucleare conduc peninsula coreeană către o situaţie militară pe marginea prăpastiei unui război nuclear”. A avertizat ambasadorul Phenianului la ONU, Kim Song, într-un discurs la Adunarea Generală.Kim Song, ambasadorul Coreei de Nord la Națiunile Unite, atac la SUA şi Coreea de SudKim Song a denunțat acțiunile Coreei de Sud sub președintele Yoon Suk Yeol. Un conservator care a construit o cooperare strânsă cu Washington şi Japonia.Reprezentantul Nordului a atacat politica Washingtonului şi a denunţat o „situaţie actuală periculoasă creată de către Statele Unite. Care caută să-şi impună ambiţia hegemonică prin toate mijloacele, supraestimându-le puterea”.Reprezentantul regimului dictatorului Kim Jong Un consideră că „vina le revine şi forţelor conducătorilor Republicii Coreea (Coreea de Sud). Care încearcă să impună flagelul unui război nuclear împotriva naţiunii” nord-coreene.Răbzoi nuclear, intenţia sinistră a SUA
Seulul ar fi ”obsedat de supunerea vită faţă de Statele Unite şi faţă de o confruntare fratricidă”, a conchis diplomatul nord-coreean.Kim Song a mai spus că grupul este „angajat în planificarea, operarea și executarea unui atac nuclear preventiv împotriva RPDC”.„SUA trec acum la stadiul practic de a-și realiza intenția sinistră de a provoca un război nuclear, trimițând frecvent submarine nucleare strategice și bombardiere nucleare strategice care poartă arme nucleare în și în jurul peninsulei coreene pentru prima dată în decenii”.