Categorii
Externe

Suntem în „pragul războiului nuclear”. Avertisment la Adunarea Generală a ONU

Vorbind în aceeași zi în care șeful ONU Antonio Guterres a avertizat la Adunarea Generală a ONU cu privire la o nouă cursă a înarmărilor nucleare, Coreea de Nord a spus că acțiunile SUA din ultimul an au condus peninsula „mai aproape de pragul războiului nuclear”.Acuzaţii grave aduse SUA: Suntem în pragul războiului nuclear.Mai exact, reprezentantul Coreei de Nord la ONU a avertizat că peninsula coreeană se află „pe marginea prăpastiei unui război nuclear”. Şi numai din cauza „acțiunilor nechibzuite” ale SUA.
„Acţiunile imprudente şi isteria continuă a Statelor Unite şi aliaţilor lor în privinţa confruntării nucleare conduc peninsula coreeană către o situaţie militară pe marginea prăpastiei unui război nuclear”. A avertizat ambasadorul Phenianului la ONU, Kim Song, într-un discurs la Adunarea Generală.Kim Song, ambasadorul Coreei de Nord la Națiunile Unite, atac la SUA şi Coreea de SudKim Song a denunțat acțiunile Coreei de Sud sub președintele Yoon Suk Yeol. Un conservator care a construit o cooperare strânsă cu Washington şi Japonia.Reprezentantul Nordului a atacat politica Washingtonului şi a denunţat o „situaţie actuală periculoasă creată de către Statele Unite. Care caută să-şi impună ambiţia hegemonică prin toate mijloacele, supraestimându-le puterea”.Reprezentantul regimului dictatorului Kim Jong Un consideră că „vina le revine şi forţelor conducătorilor Republicii Coreea (Coreea de Sud). Care încearcă să impună flagelul unui război nuclear împotriva naţiunii” nord-coreene.Răbzoi nuclear, intenţia sinistră a SUA
Seulul ar fi ”obsedat de supunerea vită faţă de Statele Unite şi faţă de o confruntare fratricidă”, a conchis diplomatul nord-coreean.Kim Song a mai spus că grupul este „angajat în planificarea, operarea și executarea unui atac nuclear preventiv împotriva RPDC”.„SUA trec acum la stadiul practic de a-și realiza intenția sinistră de a provoca un război nuclear, trimițând frecvent submarine nucleare strategice și bombardiere nucleare strategice care poartă arme nucleare în și în jurul peninsulei coreene pentru prima dată în decenii”.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.