Sursă foto: servuscluj.ro

Spitalul de Boli Psihice Cronice din Borșa va beneficia de un nou ambulatoriu integrat, în urma primirii avizului din partea Ministerului Sănătății, conform declarațiilor reprezentanților Consiliului Județean Cluj. Această unitate spitalicească dispune de peste 195 de paturi și este cea mai mare instituție specializată în tratarea afecțiunilor psihice cronice din județul Cluj.

”Rațiunea care a stat la baza inițiativei a fost aceea de a facilita accesul pacienților la serviciile de care au nevoie, cât mai aproape de casă, cu costuri reduse și economie de timp. Ne dorim să contribuim la furnizarea unor servicii medicale de înaltă calitate, adaptate nevoilor și solicitărilor tuturor persoanelor care se adresează spitalului”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Această nouă structură, ambulatoriul integrat, este justificată în primul rând de faptul că Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa nu dispune de un astfel de serviciu. Absența ambulatoriului integrat duce la o serie de inconveniențe, deoarece pacienții nu pot fi monitorizați de către medicul psihiatru care îi cunoaște după externare. Această situație poate crește riscul de întrerupere a tratamentului psihiatric și poate determina o creștere a numărului de reinternări în spital.

În plus, în lipsa ambulatoriului integrat, persoanele din zona deservită de unitatea spitalicească sunt nevoite să se adreseze altor instituții medicale pentru consultații psihiatrice ambulatorii. Cea mai apropiată unitate medicală care oferă astfel de servicii se află la o distanță de peste 30 de kilometri. Această situație poate fi neplăcută și inconfortabilă pentru pacienți, în special pentru cei care au nevoie regulată de monitorizare și tratament psihiatric.

Astfel, implementarea ambulatoriului integrat va fi benefică atât pentru pacienți, oferindu-le posibilitatea de a fi monitorizați adecvat după externare, cât și pentru comunitatea din zonă, asigurând acces mai ușor la servicii psihiatrice ambulatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.