Sursă foto: stiridecluj.ro

Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a fost echipată cu 308 aparate medicale de înaltă tehnologie. Aceste echipamente sunt esențiale pentru facilitarea diagnosticului și tratamentului optim al micilor pacienți.

„Este o nouă reușită care reconfirmă faptul că domeniul sanitar reprezintă o prioritate absolută a forului administrativ județean. Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am obținut-o din fonduri europene, ceea ce este cu adevărat important sunt sutele de dotări pe care le-am achiziționat și care vor contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți”, declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Dintre echipamentele achiziționate în cadrul proiectului și care sunt deja în folosință la instituția medicală subordonată Consiliului Județean Cluj, se numără: un aparat de grafie digitală cu fixare pe tavan, dotat cu detector digital wireless; o ambulanță destinată transportului pacienților; un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubația dificilă; două dispozitive HVNl – High Velocity Nasal Insufflation; un ecocardiograf, un ecograf ultraportabil cu trei transductori: convex, liniar, și pentru cord, cinci paturi de terapie intensivă.

Diverse echipamente destinate completării sistemului de bronhoscopie flexibilă și rigidă, precum și a celui de laringoscopie din Unitatea de Primire Urgențe (UPU).
Un sistem de cinci monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale, dotat cu o stație centrală de monitorizare.
Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și a avut o valoare totală de 6.836.054,90 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.