Sursă foto: servuscluj.ro

Astăzi, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare cod galben pentru precipitații semnificative și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a regiunilor Transilvaniei și Moldovei. De asemenea, în zonele montane din Carpații Orientali și Meridionali se prognozează ninsori abundente și depuneri semnificative de zăpadă. Avertizarea este în vigoare până la ora 22:00 a zilei de 13 februarie.

” În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Conform prognozei meteorologice, până la mijlocul săptămânii în aproape întreaga țară se vor înregistra precipitații, iar cantitățile de apă vor acumula în mod general între 15 și 25 de litri pe metru pătrat.

”Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, au mai comunicat reprezentanții ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.