Sursă foto: stiridecluj.ro

În acest weekend, mai mulți șoferi au fost surprinși conducând sub influența alcoolului sau a stupefiantelor pe străzile din Cluj.

În intervalul 12-14 aprilie, polițiștii din județul Cluj au desfășurat o serie de acțiuni pentru a responsabiliza șoferii și a descuraja încălcările legale. În Huedin și zonele adiacente, au fost controlate peste 160 de vehicule, iar 189 de persoane au fost identificate.

În timpul acestor activități, au fost date 44 de amenzi, majoritatea pentru încălcarea regulilor de circulație. De asemenea, 13 șoferi au fost suspendați temporar din cauza depășirii limitelor de viteză sau a consumului de alcool. De asemenea, două certificate de înmatriculare au fost reținute.

Polițiștii din Dej, împreună cu cei din Secția 5 Poliție Rurală Dej și jandarmii, au acționat și ei în acest interval. Au fost identificate 193 de persoane și controlate 139 vehicule. Au fost date 85 de amenzi, 78 pentru încălcări ale regulilor de circulație și 7 în conformitate cu Legea 61/1991.

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii din Gherla pentru creșterea disciplinei rutiere și combaterea faptelor antisociale, aproximativ 100 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest. Au fost date 35 de amenzi pentru diverse încălcări ale regulilor rutiere, iar 6 permise de conducere au fost reținute.

În plus, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier și doi bărbați au fost depistați conducând sub influența stupefiantelor. În mașina unuia dintre aceștia au fost găsite două plicuri de substanțe.

,,La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 19.25, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, pe raza comunei Bonțida”, declară IPJ Cluj.

După testarea sa cu aparatul disponibil, s-au obținut indicii care sugerează posibila prezență a substanțelor psihoactive.

,,La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 00.10, pe raza aceleiași comune, polițiștii au oprit un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani. Testarea acestuia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor Psihoactive”, conform potrivit IPJ Cluj.

În timpul controlului vehiculului, au fost găsite două plicuri conținând o substanță de culoare brun-verzuie. Acestea au fost confiscate pentru a fi trimise autorității competente în vederea continuării investigațiilor.

Este important de menționat că acestea nu constituie probe în dosarele penale. Persoanele implicate au fost duse la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în scopul stabilirii exacte a consumului de substanțe interzise.

,,În ambele cauze polițiștii efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, declară IPJ Cluj.

Un bărbat a fost depistat beat la volan în Pata.

,,La data de 13 aprilie a..c, în jurul orei 23.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, pe DJ 105S, în localitatea Pata.

Testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o concentrație de 0,62 mg/lalcool pur în aerul expirat, context în care a fost condus la unitatea medical pentru recoltarea probelor biologice”, conform IPJ Cluj.

Se desfășoară în continuare investigații în ceea ce privește comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au intervenit pentru a asigura respectarea limitei legale de viteză.

,,În acest context, la data de 14 aprilie a.c., au fost înregistrați cu aparatul radar 3 participanți la trafic care conduceau cu viteza de 101 km/h, 105 km/h și 106 km/h, pe DN1 E60, în localitatea Mărtinești”, transmite IPJ Cluj.

Cei trei indivizi, doi bărbați și o femeie, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1485 de lei, respectiv 1650 de lei. De asemenea, dreptul lor de a conduce vehicule a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.