Sursă foto: stiridecluj.ro

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a decis să modifice traseul liniei 18, prelungindu-l pe strada Veseliei și stabilind ca linia să circule pe traseu dus-întors pe strada Romul Ladea. Astfel, s-a renunțat la ocolul pe strada Borhanciului și la suprapunerea cu linia 20.

Linia 18 operează cu microbuze conform unui orar care nu este foarte atrăgător, oferind 11 curse pe zi și fără circulație în weekend, având capătul pe strada Posada. În continuare, este nevoie de optimizări pentru ca acest traseu să își atingă potențialul.

Locuitorii din Cluj consideră că ar fi oportună comasarea liniilor 18 și 32B pentru a îmbunătăți conectivitatea cartierului Borhanci cu restul orașului, în special cu axa est-vest, piața Mihai Viteazul și gara. Această modificare ar facilita transferul călătorilor din cartierul Borhanci către restul orașului, eliminând necesitatea parcurgerii unor distanțe considerabile pe jos pentru a face acest transfer.

Prin deservirea unui traseu comasat cu același număr de vehicule ca cele două trasee actuale în total, se poate obține o frecvență de circulație mult îmbunătățită, deoarece se elimină suprapunerea dintre traseele 18 și 32B.

”Este de apreciat aceasta prima modificare în bine a liniei 18, care îi va ajuta pe utilizatorii acesteia de pe strada Romul Ladea sa ajungă mai repede la destinațiile din centru, fără ocolul pe strada Borhanciului din vechea varianta a traseului, dar și pe locuitorii străzii Veseliei care vor fi mai aproape de transportul public”, menționează cei de la Mobilitate Cluj-Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.