”Din prima zi a mandatului meu am cerut performanţă şi eficienţă în absorbţia fondurilor pentru investiţii în sectorul energetic. Avem 18 miliarde de euro la dispoziţie şi trebuie să le punem la treabă”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei anunţă că a semnat primele 12 contracte pentru investiţia 1 din PNRR, care vizează capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară.

”Avem un buget total care depăşeşte jumătate de miliard de euro. Pentru că am primit foarte multe aplicaţii, vom continua procesarea şi evaluarea lor, în ordinea rezultată după evaluarea tehnico-financiară. Vom semna contractele pe măsură ce aceste etape se finalizează pentru fiecare aplicant în parte”, a mai transmis ministrul.

Acesta precizează că stadiul fiecărei aplicaţii este acum public pe site-ul ministerului energiei, întrucât transparenţa este importantă.

”Le mulţumesc tuturor colegilor care se străduiesc în fiecare zi să evalueze cât mai rapid acest apel cheie. De munca lor şi de implicarea beneficiarilor din mediul privat depinde rezultatul final, care înseamnă şansa României de a derula mai rapid o tranziţie verde inteligentă. Continuăm şi accelerăm”, afirmă Burduja.