Sursă foto: servuscluj.ro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a anunțului de participare pentru contractul de achiziție publică privind proiectarea și execuția lucrărilor de deviere a traseului între Nădășelu și Mihăiești al Autostrăzii Transilvania.

„Lucrările aferente zonei cuprinse între km 10+009 și km 12+000 presupun devierea traseului spre aval, prin construirea unui viaduct cu lungimea de 1,2 km, fundat pe piloți forați de diametru mare, neafectând în niciun fel versantul care prezintă alunecări.

În ceea ce privește zona cuprinsă între km 21+406 și km 24+890, traseul autostrăzii se va devia în zona km 21+406,49 prin construirea unui viaduct cu lungimea de aproximativ 2 km, conducând la depășirea în aval a traseului DN 1F, precum și a cursului Pârâului Topa Mică, ajungând pe malul stâng al acestuia într-o zonă relativ plană. Racordarea la traseul existent se va realiza în zona km 24+890 al traseului inițial.

Devierea traseului acestui sector de autostradă se face în conformitate cu recomandările din cadrul Expertizei Tehnice”, a anunțat CNAIR.

Data limită pentru primirea ofertelor este 25 septembrie 2023. Durata contractului este de 27 de luni, din care 9 luni sunt destinate perioadei de proiectare, iar 18 luni sunt alocate pentru execuția lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 1.114.273.701,00 lei fără TVA, și sursa de finanțare este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Procesul de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție va fi vizibil în SEAP după publicarea anunțului de participare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.