Sursă foto: servuscluj.ro

Ediția din acest an a Zilelor Culturale Maghiare a oferit publicului clujean ocazia de a participa la peste 500 de evenimente organizate în diverse locații din oraș. Gala de încheiere a festivalului a avut loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde clujenii din toate categoriile de vârstă au avut prilejul să se bucure de concertul oferit de formația ManDoki Soulmates, care a integrat elemente de Jazz și Rock Progresiv.

Înainte de începerea reprezentației artistice, primarul Emil Boc a urcat pe scenă pentru a adresa un mesaj publicului adunat la acest eveniment cultural.

”Am creat împreună un oraș european, un loc în care fiecare să se simtă acasă, un loc în care să ne bucurăm de viață, să fim recunoscuți și recunoscători. E meritul clujenilor. La Cluj diversitatea nu este o amenințare. Împreună am transformat-o în oportunitatea de a fi mai buni, o oportunitate de a crea un oraș cu o calitate a vieții așa cum ne-o dorim fiecare. Aici diversitatea nu este doar încurajată și susținută, ea este sărbătorită – așa cum am putut vedea la Zilele Culturale Maghiare și în multe evenimente din cursul anului. Asta este cu adevărat normalitatea europeană, normalitatea democratică ”, a afirmat, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca în cadrul ceremoniei de încheiere.

Peste 220 de mii de oameni au participat la numeroasele activități desfășurate pe parcursul celor 8 zile de festival. În acest an, în intervalul 13-20 august, au avut loc 37 de vernisaje și expoziții, 21 de tururi ghidate oferite în trei limbi diferite (română, maghiară și engleză), 100 de evenimente dedicate copiilor, 21 de proiecții de film, 40 de prezentări, discuții și mese rotunde. În Piața Unirii s-au organizat 31 de concerte diverse, precum pop, rock și jazz. În plus, au avut loc 27 de concerte de muzică clasică și religioasă, unde au evoluat peste 87 de artiști, atât din România, cât și din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.