Sursă foto: servuscluj.ro

A șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck va cuprinde o serie de evenimente artistice desfășurate de artiști, companii și teatre din întreaga țară, precum și din alte șapte țări, printre care Spania, Olanda, Italia, Ungaria, Polonia, Ucraina și Bulgaria. Festivalul se va desfășura în perioada 8-10 septembrie 2023, având loc atât în centrul Clujului, cât și în curtea castelului Bánffy de la Bonțida. Toate manifestările programate vor fi accesibile publicului gratuit.

Ediția din 2023 a Festivalului WonderPuck va aduce în atenția micilor spectatori clujeni diverse spectacole de teatru pentru copii, numere de artiști pe picioroange, momente muzicale, ateliere creative și multe altele. Aceste evenimente vor fi prezentate de artiști din întreaga Românie, dar și din celelalte țări menționate.

Printre momentele semnificative, trupa spaniolă Grupo Puja va oferi un spectacol nonverbal numit „Peter Pan”, în data de 9 septembrie, la ora 20:00, în Piața Unirii, în care aventura se desfășoară în aer.

De asemenea, Teatrul de Marionete „Bence Sarkadi” va prezenta producția multipremiată „Marionetele din Budapesta” în Piața Unirii, pe 8 septembrie, în două reprezentații la orele 18:30 și 20:30. Acest spectacol nonverbal este într-o continuă evoluție din 2007, cu adăugiri anuale de noi elemente, într-o paradă schimbătoare de păpuși, personaje unice, abilități impresionante, momente comice și dramatice.

Festivalul va include și spectacolul itinerant nonverbal din Olanda, intitulat „Plasticul nu e fantastic”, prezentat de Teatrul StiltLife, ce va fi disponibil în centrul Clujului pe 9 și 10 septembrie.

Spectacolul „Coarne” din Polonia, prezentat de Marlena Grzeda, va fi disponibil în două zile, 9 septembrie și 10 septembrie, în diferite locații din oraș.

Pe lângă acestea, producția „Mica Zero” din Bulgaria va fi prezentată de Studioul păpușilor „Up a Tree” în curtea Muzeului de Artă pe 9 septembrie.

Din Italia, trupa Marionetelor Compania „Grande Cantagiro Barattoli” va prezenta spectacolul itinerant „Trupa Marionetelor” în limba engleză.

De asemenea, din Ucraina, va avea loc spectacolul „Basme populare” prezentat de Teatrul de Păpuși „Ravlyk”, care este o comedie muzicală despre Capra cea isteață.

Toate evenimentele vor fi accesibile publicului gratuit. Organizarea celei de-a șaptea ediții a Festivalului Stradal WonderPuck este realizată în colaborare de către Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Asociația ESUA și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și Administrației Fondului Cultural Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.