Sursă foto: stiridecluj.ro

Foița de aur sau aur prețios, cu care restaurantul unui politician din Cluj impresionează clienții, este de fapt un produs ieftin. Aceasta poate fi achiziționată de pe un site de comerț online pentru doar 1 leu bucata, în timp ce pe alte site-uri poate costa 20 de lei pentru o foiță din aur de 24 de karate. În restaurant, această foiță este aplicată pe o bucată de carne de vită, iar prețul este dublat.

Deși folosită adesea ca ingredient decorativ în gastronomie și în industria alimentară, foaia de aur nu are valoare nutritivă și nu este consumată pentru aportul său nutritiv. În schimb, este utilizată pentru a îmbunătăți aspectul vizual al alimentelor, în special al deserturilor, cum ar fi prăjiturile, bomboanele și ciocolata.

Este important să cumpărați foița de aur de la surse de încredere și să o utilizați doar în cantități mici și în conformitate cu instrucțiunile producătorului, deoarece consumul excesiv poate fi dăunător pentru sănătate. Foița de aur este utilizată în gastronomie încă din antichitate, iar în cultura occidentală a fost menționată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în timpul Renașterii italiene, fiind folosită pentru a decora prăjiturile și alte deserturi. Astăzi, este un ingredient popular în gastronomia de înaltă calitate și este utilizată în prezentarea alimentelor gourmet, a deserturilor și a băuturilor de lux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.