Sursă foto: servuscluj.ro

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a găzduit recent un eveniment care a marcat lansarea oficială a rutei culturale turistice a muzeelor în aer liber din România, dezvoltată la nivel național și recunoscută de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Această rută include 12 obiective de referință în domeniul patrimoniului cultural și etnografic din România, printre care și Parcul Etnografic Național ,,Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Alte obiective notabile sunt Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” din București, Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Maramureșului, și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Prin identificarea Rutelor Cultural Turistice, MAT urmărește conștientizarea importanței patrimoniului cultural material și imaterial și implementarea unor modele de bune practici care să sporească competitivitatea activității turistice, oferind consultanță celor care doresc să le dezvolte la nivel național sau să le certifice la nivel european. În prezent, există 12 rute culturale turistice naționale, recunoscute de MAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.