Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a aprobat depunerea proiectului „Velo Apuseni” pentru finanțare prin PNRR, care urmărește unirea județelor Cluj, Bihor și Alba prin piste pentru bicicliști. Proiectul prevede construirea a 227 de kilometri de piste velo, iar 40% din lungimea totală a traseului, adică 92,4 kilometri, vor fi construiți pe teritoriul județului Cluj.

Valoarea totală a proiectului este de 18.727.500 milioane de euro, din care județului Cluj îi vor fi alocați 7.623.000 milioane de euro pentru realizarea acestuia. Contractul de finanțare urmează să fie semnat în luna următoare, iar estimările indică finalizarea proiectului cicloturistic în vara anului 2026.

” Ne dorim ca viitorul traseu de biciclete să fie unul de maxim interes pentru turiștii care aleg să parcurgă Apusenii în acest fel. În paralel, vom continua , în contextul lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene din zona de munte, să realizăm din fonduri proprii piste de biciclete adiacente, care să fie conectate ulterior la Velo Apuseni.” a afirmat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.