După ani de tăcere, fostul ministru liberal Radu Berceanu a ieșit din nou în spațiul public pentru a aduce o serie de acuzații extrem de dure chiar la adresa PNL. El a susținut că partidul nu mai are conducere, proiecte, oameni și se îndreaptă spre un scor electoral cu o singură cifră. Berceanu a mai afirmat că nu urmărește o relansare în politică, ci doar să tragă un semnal de alarmă cu privire la prăpastia spre care se îndreaptă PNL.

Radu Berceanu, critici dure la adresa PNL

„Mie mi se pare că sunt foarte nepregătiți, nu au candidați, nici de președinte, nici de primar de București, mie mi se pare că stau foarte rău. Și cred că e momentul să se trezească și să se gândească că noi am mai văzut un film, în care a dispărut PNȚCD și lucrurile se pot repeta. Se pot întâmpla lucruri grave, pot ajunge în alegeri să ia un scor cu o singură cifră”, a declarat Radu Berceanu la un post TV.

Radu Berceanu a reproșat apoi PNL-iștilor că prea s-au lăsat ghidați pe drumul trasat de președintele Klaus Iohannis și au ajuns astfel într-o fundătură: „PNL nu trebuie să-și mai potrivească pașii cu ai dlui. Iohannis, pentru că pe el nu îl interesează, e un om comod. Nu are dialog cu nimeni”.

Radu Berceanu a mai remarcat faptul că deocamdată „oferta electorală a PNL nu prea există”, și deja e foarte târziu, și că oamenii nu mai sunt interesați de PNL, lucru „foarte periculos”.

Berceanu: Ciucă trebuie dat jos neapărat, nu are nicio legătură cu PNL

„Dl. Nicolae Ciucă e din altă parte a lucrurilor, nu e din politică și nici nu are cum să devină. Politician în mod evident nu e. (…)

Ciucă trebuie dat jos neapărat, nu are nicio legătură cu partidul, cu politica și campania electorală. Nu știe, nu poate, nu e de acolo, nu are cum să conducă partidul în perioada asta. Ciucă ar trebui schimbat mâine, trebuie să lase locul liber”, a mai susținut fostul ministru.

Berceanu: PNL nu că se mișcă prost, nu se mișcă deloc!

Acesta a mai remarcat faptul că, spre deosebire de celelalte partide, în PNL nu se întâmplă nimic și s-a așternut o liniște suspectă: „Văd ce se întâmplă la PSD, la AUR… la PNL nu văd nimic. PNL nu că se mișcă prost: nu se mișcă deloc. La sediul central nu se țin ședințe cu lunile. Eu nu înțeleg de ce nu mai e viu partidul ăsta. PD era viu, la toate conferințele erau tensiuni, scandaluri, se lua cuvântul… Acum, de când sunt PNL, s-a așternut o tăcere suspectă și nu se mai întâmplă nimic. Trebuie să-i zguduie cineva și să se apuce de treabă!”.