Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj dorește să informeze participanții la trafic că, în dimineața zilei de luni, 20 noiembrie curent, nu există drumuri județene blocate în județul Cluj, dar că circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum.

Precipitațiile sub formă de zăpadă înregistrate în ultimele 48 de ore și temperaturile sub zero grade Celsius au avut impact preponderent în zona de munte a județului, determinând acțiuni concentrate de deszăpezire și combatere a poleiului pe drumurile județene din această regiune.

În vederea asigurării unor condiții optime de circulație, în data de 18 noiembrie, s-au desfășurat operațiuni pe 12 drumuri județene în zona Huedin. Această intervenție a implicat 6 utilaje și a implicat utilizarea a 210 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În aceeași zonă, în ultimele 24 de ore, au avut loc intervenții pe 11 drumuri județene cu ajutorul a 8 utilaje, utilizându-se 63 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În zona Gilău, în aceeași zi, s-au realizat acțiuni, inclusiv revizii, pe 9 drumuri sau sectoare de drumuri județene cu un utilaj, folosindu-se 70 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În ultimele 24 de ore, s-au efectuat intervenții, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri județene, cu 4 utilaje, folosindu-se 14 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În zona Turda, sâmbătă, au avut loc intervenții pe 3 drumuri județene, cu un utilaj, și s-a utilizat o cantitate totală de 45 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În ultimele 24 de ore, s-au desfășurat acțiuni, inclusiv prin revizii, pe două sectoare de drumuri județene, cu 5 utilaje, folosindu-se 21 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă au fost minime în ultimele 24 de ore, constând în verificarea stării drumurilor și a condițiilor de circulație, fără a fi necesară utilizarea de utilaje specifice sau material antiderapant.

În continuare, se desfășoară acțiuni cu utilaje dotate cu lame pentru degajarea zăpezii și lărgirea căii de rulare, precum și cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru a combate fenomenul de polei în zonele în care este necesar. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru a verifica starea părții carosabile, urmând a se interveni în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.