Sursă foto: stiridecluj.ro

Echipa de pirotehniști a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a desfășurat recent o operațiune pentru neutralizarea unui proiectil neexplodat rămas din cel de-al Doilea Război Mondial. Proiectilul a fost descoperit întâmplător de către mai multe persoane care se plimbau în Pădurea Făget. Acești oameni au acționat cu prudență, evitând să atingă proiectilul și au sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutorul.

„Imediat s-au deplasat la fața locului pirotehniștii ISU Cluj, care au ridicat în siguranță o bombă de aruncător, calibrul 60 mm. Elementul de muniție va fi ulterior distrus, în cadrul unei misiuni specifice.

Pe această cale, reamintim populației că elementele de muniție găsite întâmplător, de pe urma celor două conflagrații mondiale, sunt extrem de periculoase. Astfel, în cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie luate în calcul următoarele aspecte:

Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
Nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;
Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă”, declară ISU Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.