PNL a decis în BPN ca liberalii să meargă în alianță cu social democrații în alegerile locale din Timis, în pofida opoziției liberalului Alin Nica, președintele CJ Timiș. La scurt timp după demiterea lui Alin Nica, în spațiul public au apărut informații cum că social-democrații au racolat un alt primar important din Ardeal.

PNL ar mai putea pierde un primar important din Ardeal

Potrivit unor surse politice, Cătălin Bibarț, edilul din Arad va trece în tabăra formațiunii conduse de Marcel Ciolacu. Aceleași surse citează că în ultimele două săptămâni social-democrații „le-au suflat” liberalilor 200 de primrari.

Liderul PNL din Arad, Gheorghe Falcă a refuzat să comenteze plecarea colegului său în PSD. Oficial, Bibarț este candidatul liberalilor, spune Falcă.

PNL

Cătălin Bibarț ar putea trece în tabăra social-democraților

Pe de altă parte, surse din PSD Arad au confirmat că există negocieri în aceste sens. Mai mult, Bibarț a primit și un termen pentru a stabili dacă va face mutarea la PSD. Un termen care a fost prelungit câteva zile. Primarul Aradului ar urma să firnizeze un răspuns în cursul acestei săptămâni.

În cazul în care liderul PNL din Arad va trece în partidul condus de Marcel Ciolacu, va fi candidatul pentru Primăria Aradului și va prelua conducerea filialei PSD din Arad. Actualul președinte al filialelei social-democtate din Arad nu a confirmat însă nici nu a negate informațiile.

PNL a pierdut 200 de primari în ultimele două săptămâni

Gheorghe Falcă a refuzat să comenteze posibila plecare a președintelui PNL Arad. Cel puțin pentru moment, Bibart este în continuare membru și propunerea PNL pentru un nou mandat. „Domnul Bibarţ a participat la Colegiul Director când a fost votat candidat şi a fost validat de Biroul Permanent Naţional al PNL, a spus Falcă.

Primarul Călin Bibarț nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere în acest sens, precizează agenția de presă Agerpres.