Sursă foto: servuscluj.ro

Un spital privat din Cluj-Napoca a fost afectat de un incendiu în timpul nopții trecute. Autoritățile locale, prin ISU Cluj, au activat planul roșu de intervenție și au trimis mai multe autospeciale cu apă și spumă, precum și echipe SMURD și Ambulanță pentru a interveni. Conform informațiilor, 29 de pacienți au fost evacuați, dintre care doi se aflau în stare gravă. Pacienții evacuați au fost transportați la alte spitale din Cluj pentru a primi îngrijiri medicale necesare.

„Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această noapte la un incendiu care a afectat un spital privat situat pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44. Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare.

Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu. În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25”, a declarat ISU Cluj.

Patru autospeciale cu apă și spumă și două autoscări au fost implicate în misiunea de stingere a incendiului de la spitalul privat din Cluj-Napoca, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. O comisie va fi înființată pentru a determina cauza probabilă a incendiului în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.