”Am relansat astăzi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului – Zalău (care include Tunelul Meseş) şi Zalău-Nuşfaleu, ale Autostrăzii Transilvania! Licitaţia anterioară a fost anulată tot astăzi în special din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil”, a scris, joi seară, pe Facebook, Cristian Pistol.

Directorul CNAIR afirmă că documentaţia pentru noua procedură de achizitie publică a fost deja transmisă la ANAP pentru validare.

Contractul pentru construcţia celor 41 km (din care 2,8 km de tunel), are o perioadă de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare şi 60 de luni pentru etapa de execuţie a lucrărilor).

”Finanţarea pentru acest contract (cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR) va fi asigurată prin POT (Programul Operational Transport). Contractul prevede inclusiv construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje (în lungime totala de aproximativ 13 km) şi a Tunelului Meseş (în lungime de 2,89 km)”, a mai afirmat Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, după validarea documentaţiei de atribuire va fi publicat în SICAP Anunţul de Participare pentru adjudecarea contractului.

La rândul lor, reprezentanţii CNAIR au precizat, într-un comunicat de presă, că se are în vedere şi revizuirea documentaţiei în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent şi cu realitatea existentă în teren.