Sursă foto: servuscluj.ro

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional de apă subordonat Consiliului Județean Cluj, a efectuat o evaluare a utilizării aplicației „MyCAS”, concepută în principal pentru plata facturilor și transmiterea online a sesizărilor privind funcționarea serviciului de alimentare cu apă și colectare-epurare a apelor uzate.

De la lansarea aplicației în decembrie 2019 până la sfârșitul anului 2023, numărul de conturi înregistrate în MyCAS a înregistrat o creștere constantă, de peste 3,3 ori, ajungând de la 19.216 la nu mai puțin de 64.261.

În ceea ce privește plățile electronice efectuate prin intermediul MyCAS, în ultimii patru ani s-a observat o dublare a acestora, de la 139.000 în 2020 la 290.000 în 2023. În prezent, peste 20% din totalul facturilor emise de Compania de Apă sunt plătite prin această aplicație, cu toate că utilizatorii preferă în continuare plata direct cu cardul sau prin transfer bancar.

”Am constatat, cu satisfacție, că numărul celor care preferă plata online este în continuă creștere, procentul acestora fiind de circa 50%. În paralel, continuăm, alături de Compania de Apă, să digitalizăm cât mai mult acest serviciu oferit clujenilor. De altfel, în prima parte a acestui an vom realiza cea de-a treia actualizare majoră a platformei, prin introducerea facilității legate de gestionarea fluxului documentelor. Concret, în câteva luni, clujenii vor putea urmări online parcursul actului înregistrat în sistem, până la momentul emiterii răspunsulu”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În prezent, aplicația MyCAS oferă o serie de funcționalități în afară de vizualizarea și plata online a facturilor, precum și posibilitatea de a trimite sesizări online. Aceste funcționalități includ solicitarea de avize, obținerea de recepții pentru lucrări, încheierea sau rezilierea contractelor de servicii, transmiterea indexului contorului, primirea notificărilor prin e-mail despre emiterea facturilor, informații despre întreruperile de apă, restanțe de plată, avarii în rețea etc.

De menționat că platforma informatică este disponibilă atât în versiunea desktop, accesibilă direct de pe site-ul www.casomes.ro, cât și ca aplicație mobilă independentă, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.