Sursă foto: stiridecluj.ro

În urma temperaturilor scăzute din ultimele zile, autoritățile locale din Cluj-Napoca anunță că persoanele fără adăpost au la dispoziție mai multe centre în care pot fi găzduite pe timpul nopții.

Persoanele fără adăpost din municipiul Cluj-Napoca pot să apeleze la două centre ale primăriei: Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 și Centrul Social de Urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36-38.

Cele două centre au o capacitate totală de 114 locuri, care pot fi suplimentate în caz de urgență. Ieri, 10 ianuarie 2024, gradul de ocupare al celor două centre era de 71%.

Totodată, 50 de locuri sunt puse la dispoziție de fundațiile partenere: Prison Fellowship România la Centrul de urgență al fundației de pe str. Sobarilor nr. 29 și Uniunea Creștină din România la Centrul rezidențial „Sfântul Ioan al lui Dumnezeu” de pe str. Petofi Sandor nr. 10.

Dacă observați persoane fără adăpost, vă rugăm să contactați Poliția Locală la numărul 0264/955 sau telefonul primarului la numărul 0264/984. Este important să avem grijă de cei aflați în nevoie, mai ales în această perioadă rece.

Pe lângă adăpost, igienă și hrană, persoanele fără adăpost pot beneficia de servicii sociale, psihologice, medicale și juridice în centrele Primăriei. Aceste servicii sunt oferite în conformitate cu standardele de calitate și sunt adaptate nevoilor specifice ale fiecărui beneficiar.

Hrana este asigurată din donații de la diverse fundații, asociații și culte religioase, inclusiv Asociația “O masă caldă”, Fundația Prison Fellowship România, Asociaţia „Misionarii lui Padre Pio”, Parohia Ortodoxă Buna Vestire (cartierul Iris), Parohia Ortodoxă Sf. Treime (str. Bisericii Ortodoxe), Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, Parohia Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” (cartier Zorilor, str. Meteor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.