Categorii
Actualitate

Lucrările de modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul SCJU Cluj, sunt finalizate în proporție de 83%

Modernizarea Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca este aproape finalizată, cu un grad de realizare de 83%. Această inițiativă de modernizare, evaluată la 24 de milioane de lei, beneficiază de finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

”Este o investiție unică pentru sistemul medical clujean, și nu numai, la finalizarea căreia vom putea da în folosință cea mai mare și mai modernă Clinică de Psihiatrie Pediatrică din țară. Domeniul sanitar continuă să fie o prioritate a forului administrativ județean!”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit informațiilor furnizate de către antreprenor, lucrările de rezistență și cele legate de relocarea utilităților au fost finalizate în proporție de 100%. În ceea ce privește lucrările de arhitectură, acestea au înregistrat un progres de 87%. În același timp, instalațiile interioare au fost realizate în proporție de 52%.

În această fază a proiectului, se desfășoară operațiuni pentru conectarea la utilități, montarea sistemului de siguranță împotriva căderii pe fațade, instalarea radiatoarelor și a ușilor interioare, precum și lucrări la instalațiile electrice și termice interioare.

De asemenea, una dintre țintele proiectului este extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de metri pătrați, atât în înălțime, cât și în orizontală, prin adăugarea a două etaje suplimentare. Noua construcție va avea un înălțime totală de subsol, parter și trei etaje (S+P+3E), cu o suprafață totală de aproximativ 3.730 de metri pătrați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *