Sursă foto: servuscluj.ro

Un pădurar din Băișoara a fost reținuți de către polițiștii din județul Cluj, fiind supus unei investigații într-un caz de fals informatic în formă continuată. Bărbatul este suspectat că a modificat în mod fraudulos informațiile referitoare la mai multe transporturi de lemn în aplicația SUMAL.

„Din cercetări a reieşit faptul în perioada 8 – 11 septembrie a.c., bărbatul, în calitate de organ silvic (pădurar), ar fi întocmit și emis 4 avize de însoțire a materialului lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care ar fi introdus, fără drept, date neconforme cu realitatea, respectiv informații false privind datele transportatorului, volumul materialului lemnos și mijlocul de transport.

Prin activitățile în cauză ar fi lezat astfel, în mod direct, interesele persoanelor pe care le-a trecut în avize în mod ilegal. În baza verificărilor efectuate s-a constatat că a permis, în aceste context unei persoane fizice care depășise cantitatea anuală de 20 mc masă lemnoasă permisă la transport, să transporte material lemnos peste această valoare, evitând sancționarea contravențională a acesteia”, a declarat IPJ Cluj.

Drept urmare a probatoriului adunat, în data de 30 octombrie, poliția a decis să rețină bărbatul pentru o perioadă de 24 de ore. Mai apoi, i s-a impus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Investigațiile continuă în cadrul dosarului penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.