În Florești va fi construită o creșă nouă, cu o capacitate de 70 de locuri, din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții, a anunțat primarul Bogdan Pivariu.

Potrivit edilului, Ministerul Dezvoltării a aprobat joi finanțarea unei creșe în Florești, după proiectele-tip pe care le promovează în premieră, la nivel național.

Noua creșă va fi construită în cartierul Cetatea Fetei, lângă parcul de joacă, valoarea investiției fiind de peste 17 milioane de lei. „Noua unitate de învățământ va fi una modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, iar energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. Creșa va fi construită după un proiect tip (creșă medie), elaborat de minister, care va reduce substanțial timpul necesar construcției. Învățământul este un proces dinamic, trebuie să ne adaptăm în permanență și este nevoie de investiții constante. Vă asigur că privesc cu mare responsabilitate îmbunătățirea tuturor facilităților educaționale din Florești”, a declarat primarul Pivariu.