O nouă campanie de donare de sânge organizată de Primăria Cluj-Napoca

Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Cluj-Napoca a inițiat o nouă campanie de donare de sânge, iar primarul Emil Boc a dorit să ofere un exemplu pozitiv în acest sens. Astfel, în această dimineață, a vizitat Centrul Regional de Transfuzie Cluj și a donat sânge.

„Am participat în această dimineață, alături de colegii din Primăria Cluj-Napoca și agenții Poliției locale a municipiului, la o nouă acțiune a municipalității de donare de sânge, la Centrul Regional de Transfuzie Cluj.

Cu această ocazie, le mulțumesc tuturor colegilor din instituție care au răspuns pozitiv inițiativei și îi asigur că participarea fiecăruia la donare înseamnă un ajutor fără seamăn pentru cei în nevoie!

Campania derulată de Primăria municipiului Cluj-Napoca se desfășoară pe parcursul a 3 zile (18-20 octombrie). Astfel de acțiuni sunt organizate periodic, atât de către primărie cât și de Poliția Locală. În campania curentă s-au înscris 50 de angajați.

Pe website-ul Centrului de transfuzii Cluj apare următorul mesaj: „Donarea de sânge este darul vieții! Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi.” Vă încurajez, dacă nu ați mai donat sânge, să intrați pe www.crtscluj.ro pentru a vedea condițiile și beneficiile pentru donatori”, a transmis primarul pe rețelele de socializare.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Cluj este următorul:

  • Program de funcționare: De luni până vineri, între orele 7:30 și 13:30.
  • Locație: Strada Nicolae Bălcescu, numărul 18 (în apropiere de Piața Mihai Viteazul).
  • Număr de telefon pentru informații suplimentare: 0264.592.882.
  • Website oficial: crtscluj.ro.

Donarea de sânge aduce multiple beneficii pentru sănătate, conform cercetărilor și studiilor, precum reglarea tensiunii arteriale, reducerea riscului de atac de cord, îmbunătățirea sănătății mentale și reducerea nivelului de stres. În plus, fiecare donator primește următoarele beneficii:

  • Analize medicale detaliate (inclusiv grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice).
  • Compensații valorice constând în 7 bonuri valorice, pe care le puteți folosi pentru a cumpăra produse sau alimente.
  • O adeverință care vă permite să solicitați o zi liberă de la locul de muncă.
  • Facilități speciale la transportul în comun și altele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *