Sursă foto: stiridecluj.ro

O clujeancă în vârstă de 81 de ani a reușit să câștige 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație masters, care au avut loc săptămâna trecută la Doha, Qatar.

Sportiva este antrenată de Philgas Șoit, reprezintă Clubul Universitatea Cluj și a concurat în categoria de vârstă 80-84 ani. Maier Orosz Judith a obținut aurul la probele de 50 și 200 de metri bras, precum și la 400 de metri mixt, toate acestea cu noi recorduri naționale, și în proba de 100 de metri bras.

Natația este o tradiție de familie care a început în anii 1925 – 1928 cu tatăl sportivei, Gavrilă Orosz, campion la curse de distanță lungă pe Dunăre și membru de bază al echipei de polo ”U” Cluj-Napoca. Acesta a fost întemeietorul Școlii Sportive Clujene și timp de patru ani a fost președintele Clubului Sportiv Universitatea.

Sora ei, regretata Flora-Orosz Ecaterina, a fost de asemenea o sportivă de excepție în acest sport. Ea a câștigat 30 de campionate naționale, a doborât 40 de recorduri ale României și a înregistrat 25 de recorduri mondiale la categoria sa de vârstă, conform Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Celălalt reprezentant al ”U” Cluj-Napoca, Vlad Dobra, s-a clasat pe locul 6 la probele de 50 și 100 de metri spate, și respectiv la 400 de metri mixt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.