Sursă foto: stiridecluj.ro

Polițiștii au desfășurat joi dimineața 60 de percheziții domiciliare în 15 județe în cadrul unui dosar de evaziune fiscală. De asemenea, au fost audiate persoane din 5 județe, inclusiv Cluj.

,,În această dimineață, polițiștii din cadrul I.P.J Mureș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pun în aplicare 60 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș, Galați, Brașov, Prahova, Alba, Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, precum și în municipiul București”, a declarat Inspectoratul General ala Poliției Române.

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar de evaziune fiscală implicând o societate comercială din județul Mureș.

Firma este suspectată că a înregistrat facturi fictive pe conturile de cheltuieli, evitând astfel plata impozitului pe profit și a TVA-ului în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 august 2019.

Prejudiciul adus bugetului statului este estimat la 750.000 de lei până în prezent.

În cadrul investigației, pe lângă persoanele din Cluj, au fost audiate și alte persoane din județele Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și a inspectoratelor de poliție din mai multe județe printre care Galați, Brașov, Prahova, Alba, Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.