Moscova, atacată cu drone! Anunțul a fost făcut chiar de către primarul Capitalei. Apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă care se apropia de Moscova în noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat primarul Serghei Sobianin.Moscova, atacată cu drone!
Moscova, atacată. „În această noapte, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă care se apropia dinspre districtul Istrinskii”, a scris Sobianin pe Telegram.Conform primelor informaţii,”nu există victime sau pagube. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului”, a adăugat el.Capitala Rusiei a fost vizată rar de la începutul conflictului din Ucraina, în februarie 2022, dar atacurile ucrainene cu drone s-au înmulţit în ultimele luni. Moscova şi alte regiuni ale Rusiei au fost vizate de aceste atacuri, inclusiv Peninsula Crimeea anexată.Miercuri, autorităţile din regiunea Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, au raportat că trei civili au fost ucişi de forţele de la Kiev. În aceeaşi zi, a şase consecutiv de atacuri cu drone, o dronă a distrus fereastra unui zgârie-nori din districtul de afaceri al Moscovei fără a provoca victime, conform autorităţilor moscovite.Rusia se regrupează în partea de est a Ucrainei
Rusia se regrupează în partea de est a Ucrainei, pe care o controlează, pentru a relua ofensiva, a declarat vineri general-colonelul Oleksandr Sîrski, comandant al forţele terestre ale armatei ucrainene, informează Reuters.„După o lună de lupte aprige şi pierderi semnificative în direcţiile Kupiansk şi Lîman, inamicul îşi regrupează forţe şi mijloace, aducând simultan brigăzi şi diviziuni nou formate de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus Oleksandr Sîrski pe canalul său Telegram. Scopul principal al acestor măsuri este să „crească nivelul potenţialului de luptă şi să reia operaţiuni ofensive active”.Comandantul forţele terestre ale armatei ucrainene nu a oferit detalii despre regruparea rusă, dar a spus că forţele inamicului au continuat cu artileria grea, tiruri de mortiere şi atacuri aeriene.„În astfel de condiţii, trebuie să luăm prompt toate măsurile pentru a ne întări apărarea pe liniile ameninţate şi să înaintăm acolo unde este posibil”, a spus generalul.Kupiansk, un oraş cu o populaţie înainte de război de aproximativ 27.000 de locuitori, a fost capturat de Rusia în primele zile ale invaziei din februarie 2022, dar trupele ucrainene l-au recucerit într-o ofensivă fulger în luna septembrie.Autorităţile regionale au anunţat evacuarea obligatorie a populaţiei civile din apropierea frontului de la Kupiansk la începutul acestei luni din cauza bombardamentelor zilnice ale forţelor ruse.Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile de pe câmpul de luptă.