”Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu o delegaţie a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi – Country Manager România, temele de discuţie fiind pensiile, salarizarea în sistemul bugetar şi protecţia socială. Am făcut o radiografie a momentului şi am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele care, în principal, vizează reformele în cele trei domenii amintite mai sus”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu apreciază că Legea pensiilor reprezintă o prioritate.

”Reafirm că pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR.

Salarizarea în domeniul public este un alt subiect important, preocuparea mea principală fiind aceea de a asigura în primul rând echitate”, a mai transmis ministrul Muncii.

Bucura Oprescu a reiterat ideea că există deja trei variante de lucru în ceea ce priveşte salariazare bugetarilor.

”Banca Mondială face estimări de impact bugetar. La final, toate cele trei variante vor fi prezentate Coaliţiei şi Comisiei Europene pentru o decizie în consecinţă”, a mai transmis ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu a mai anunţat că s-a discutat şi despre protecţia socială.

”Am subliniat o dată în plus că lucrăm la o reformă a sistemului pentru a oferi o protecţie reală şi eficientă persoanelor vulnerabile. O urgenţă a momentului o reprezintă un nou sistem de avizare-verificare în teren a centrelor sociale”, a mai transmis ministrul.