Sursă foto: stiridecluj.ro

Echipa de specialiști de la Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică referitoare la posibilitatea de furtună, grindină și ploi în mai multe zone din țară. Situația vremii este în continuare instabilă în Cluj, unde este în vigoare un Cod Galben pentru fenomene meteo extreme.

Această avertizare meteorologică este valabilă începând de azi, de la ora 10:00, până mâine, la ora 06:00. În cea mai mare parte a regiunii Transilvania, sunt așteptate perioade de instabilitate atmosferică, manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, creșteri scurte ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), vijelii izolate și posibilitate de grindină.

În intervale scurte de timp sau datorită acumulării, cantitățile de apă pot atinge 20…30 l/mp în zonele afectate și izolat pot depăși 40…50 l/mp. Azi, 15 septembrie, fenomenele de instabilitate atmosferică pot apărea și în alte regiuni, dar vor fi mai localizate. Sâmbătă, 16 septembrie, se așteaptă ploi, în special în sudul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.