Sursă foto: stiridecluj.ro

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj a primit aprobarea Ministerului Sănătății pentru extinderea liniilor de gardă cu o linie de gardă continuă în specialitățile Radiologie și Imagistică Medicală, respectiv Medicină de laborator.

Aceste două linii de gardă continue sunt esențiale având în vedere că spitalul a primit deja aprobarea pentru înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe de Specialitate. Accesul permanent la examinările realizate în cele două laboratoare din cadrul spitalului este necesar atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei preluați în serviciul de urgență.

Liniile de gardă vor deveni operaționale odată cu începerea activității în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe de Specialitate și vor fi finanțate din bugetul propriu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Acestea vor fi deservite de către 12 medici primari și specialiști în domeniul Radiologiei și Imagisticii Medicale, respectiv 12 medici primari și specialiști în domeniul Medicinii de laborator.

Asigurarea unui acces neîntrerupt la investigațiile imagistice și de laborator prin servicii interne va contribui la accelerarea diagnosticului și, implicit, la inițierea tratamentului adecvat. Această măsură va conduce la îmbunătățirea calității și eficienței actului medical, având un impact pozitiv asupra prognosticului pacienților.

„Este o nouă veste bună atât pentru echipa medicală cât, mai ales, pentru cetățenii care au nevoie de serviciile furnizate de Spitalul nostru de Boli Infecțioase. Scopul acestor măsuri este acela de a asigura o și mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul unității medicale, precum și examinarea și tratarea optimă a pacienților”, transmite Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.