”Să oprim risipa. Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esenţială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală şi pentru a promova o creştere economică sănătoasă. Am împărtăşit această viziune astăzi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan ştie poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcţionare/ cheltuieli de investiţii”, a arătat Marcel Boloş, joi, într-o postare pe Facebook.

El a prezentat câteva motive pentru reducerea cheltuielilor publice: ”Cheltuielile publice excesive duc la deficit bugetar şi la creşterea datoriilor guvernamentale. Acest lucru poate afecta încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie, iar povara datoriilor acumulate va fi pe umerii viitoarelor generaţii. Cheltuielile publice excesive pot determina o creştere a masei monetare în economie, ceea ce duce la diminuarea puterii de cumpărare a românilor. Prin reducerea cheltuielilor publice inutile, putem elibera resurse şi putem crea un mediu mai favorabil pentru sectorul privat. O economie cu finanţe publice sănătoase este mai rezistentă în faţa şocurilor economice şi crizelor”.

”Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricţie asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creştere economică durabilă şi pentru a oferi oportunităţi de dezvoltare. Dimensiunea şi structura bugetului vor fi planificate cu grijă, astfel încât să ne asigurăm că priorităţile sociale şi economice sunt protejate”, a adăugat Boloş.